Ce poti face sa atragi mai mult noroc in viata ta

Posted on

Norocul

Oricine, intr-un anumit moment al vietii s-a simtit ghinionist si si-a pus (probabil) intrebarea “De ce mi se intampla tocmai mie asta?”. Uneori poate fi vorba pur si simplu despre o nesansa, despre un ghinion, iar alteori chiar noi suntem responsabili daca ceva nu merge bine si este constructiv sa constientizam impactul nostru asupra a ceea ce ni se intampla. Doar atunci putem schimba ceva, iesind din rolul de victima, din sfera lui “Numai mie mi se poate intampla” si facand ceva diferit pentru a atrage norocul in viata noastra. 

Te-ai intrebat vreodata daca poti face pentru a deveni mai norocos? Raspunsul este pozitiv si nu are nimic de-a face cu horoscopul sau cristalele magice. Este vorba de stiinta si modul in care tu poti implementa asta in comportamentul tau, pentru a atrage schimbarea.

O echipa de cercetatori americani, in frunte cu Richard Wiseman au ales sa studieze ce anume fac diferit oamenii norocosi. Au observat ca nu are legatura cu paranormalul sau steaua norocoasa sub care te-ai nascut, ci se leaga de ceea ce noi cream, prin gandurile si comportamentul nostru.  

 Pe scurt, ne referim la comportamentele prin care tu:

  • esti deschis catre oportunitati
  • interactionezi cu multi oameni, ai o retea sociala extinsa
  • iesi din rutina ta zilnica
  • esti optimist si iti mentii o atitudine relaxata in fata vietii

S-a demonstrat ca oamenii care au, in general, ghinion sunt cei care fac aceleasi lucruri in fiecare zi. Acestia au o viata restransa, nu ies din rutina si din zona lor de confort. 

Oamenii norocosi sunt mai atenti la ceea ce este in jurul lor, sunt deschisi catre a cunoaste noi persoane si sunt spotani. Ei accepta oportunitatile si spun “da” de mai multe ori invitatiilor decat cei care sunt fixati in propria rutina.

De exemplu, s-a studiat comportamentul ghinionistilor care au participat la diverse petreceri si s-a demonstrat ca acestia au interactionat doar cu foarte putini oameni. In general, au interactionat cu oameni foarte asemanatori lor. In schimb, cei norocosi au fost deschisi catre a cunoaste diferite tipologii de persoane si au fost curiosi in dialogul cu acestia. Cei cu mai mult noroc au avut un limbaj al trupului mult mai deschis. Ei au zambit mult mai des, au pus mai multe intrebari celorlalti si astfel au si atras atentia mai mult. Ei au evitat posturile defensive, cu mainile si picioarele incrucisate sau cu o mimica incruntata.  

Mai mult de atat, s-a observat ca cei norocosi au o inteligenta emotionala ridicata si sunt foarte buni la a stabili relatii cu ceilalti oameni, de obicei sunt mai populari si mai optimisti. Cu alte cuvinte, isi fac prieteni usor si stiu cum sa isi gestioneze relatiile si reactiile.

Conteaza mult si modul in care te astepti sa se deruleze o situatie in care esti implicat. Daca te astepti sa iasa bine si iti pui in practica optimismul, vei avea mult mai multe sanse sa obtii ce ai vizualizat, decat ca atunci cand pornesti cu inima inchisa si te astepti la rezultate nefavorabile. Acest principiu este valabil atat in viata personala, cat si in cea sociala si profesionala. In psihologie se numeste “profetia auto-implinita”. 

Oamenii isi fac singuri norocul, prin deschiderea catre situatii noi, catre oameni noi si iesind din zona de confort. “Nu stii niciodata de unde sare iepurele” se refera de fapt la maximizarea oportunitatilor la care tu te expui, astfel incat sa ai sanse sa apara ceva nou si bun in viata ta. Nu te costa nimic, este nevoie doar sa incerci si vei vedea rezultatele in timp.

Poate nu este usor, mai ales daca pana acum ai avut un stil de viata fix. Nici nu ar fi realist sa faci asta dintr-o data si sa iti spui “Gata, de maine ma schimb.” 

Orice dezvoltare personala necesita timp si este important sa faci schimbari cu pasi mici in viata ta, dar care pe termen lung vor avea rezultate notabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *