Cum poti obtine forta interioara?

Posted on Posted in Uncategorized

DE UNDE VINE FORTA INTERIOARA?

Ieşi din zona de confort. Asumă-ţi riscuri, treptat. Astăzi, fă ceva diferit de ieri. Ceva ce ai ezitat să faci până acum, pentru a nu experimenta stări de disconfort sau de a nu fi judecat de ceilalţi. Forta interioara nu vine din zona de confort.

A sta în zona de confort presupune a trăi în rutină, a trece prin acelaşi gen de situaţii şi în general, a petrece majoritatea zilelor în aceleaşi moduri, poate cu mici excepţii. Toţi avem tendinţa să facem asta, oamenii sunt creaturi ale obişnuintei şi repetitivităţii şi este ok să fie aşa, până la un punct. Până la punctul în care de acolo ne luăm securitatea emoţională şi acolo simţim că putem controla situaţiile, tocmai fiindcă ştim la ce să ne aşteptăm. Dacă am trăi zilnic în incertitudine şi totul ar fi nou pentru noi ar însemna să consumăm resurse continuu pentru a ne adapta şi a ne ajusta comportamentul în funcţie de condiţiile exterioare.

Când devin zona de confort, rutina, repetiţia neconstructive?

Atunci când simţi că viaţa ta nu te mai mulţumeşte, când ai stări de letargie sau poate plictiseală şi nu ştii de unde vin. Când simţi că lipseşte ceva din viaţa ta, deşi nu s-a schimbat nimic radical în condiţiile tale de viaţă, când ai stări de frustrare, de tensiune sau de gol interior. Este important să fii conştient de emoţiile tale, fiindcă ele sunt un indicator al schimbării de care ai nevoie.

O parte din beneficiile pe care le poţi obţine dacă ieşi din zona de confort este creşterea respectului de sine, obţinerea unei forţe interioare şi un sentiment de libertate şi încredere în tine, pe care nu le poţi obţine în alte moduri. Doar testându-ţi limitele continuu şi acceptând noi provocări evoulezi şi capeţi forţă mentală pentru a face faţă unor potenţiale eşecuri, pe care viaţa ni le poate pune în faţă uneori.

Este în puterea ta să treci la acţiune. Poţi alege să rămâi în acea zonă de confort şi să îţi sabotezi toate şansele de a obţine succesul sau din contră, poţi alege să faci ceva nou şi să descoperi cât de puternic eşti, mai mult decât ţi-ai imaginat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *